kartonnen dozen

Als je om particuliere of (vooral) om zakelijke redenen met enige regelmaat iets moet versturen, dan zou je er goed aan doen om zelf diverse verpakkingsmaterialen in bezit te hebben. Wat dat betreft ontkom je er bijna niet aan om een aantal kartonnen dozen aan te schaffen. Karton is namelijk uitstekend geschikt als verpakkingsmateriaal. Zo kan karton met gemak vallen en stoten opvangen, zodat de inhoud beschermd blijft. Daar komt nog bij dat karton een relatief milieuvriendelijk product is, mede doordat je kartonnen producten meerdere keren kunt hergebruiken. Bovendien kun je reclameboodschappen moeiteloos op karton laten drukken en is karton een type materiaal waarop bacteriën en virussen veel moeite hebben om te overleven.

kartonnen dozen

Welke soorten kartonnen dozen kun je zoal kiezen?

Er zijn talrijke soorten kartonnen dozen te verkrijgen. Hieronder lees je wat de belangrijkste en meest gebruikte soorten zijn:

  • Als je standaard dozen nodig hebt van een redelijk formaat, dan kom je waarschijnlijk terecht bij Amerikaanse vouwdozen. Deze dozen kun je zelf met gemak in elkaar zetten. Uiteraard zijn deze dozen in verschillende afmetingen te verkrijgen.
  • Brievenbusdozen: deze dozen zijn van een dusdanig formaat dat ze net door een brievenbus van een gemiddeld formaat passen. Wanneer je hiervan kunt gebruikmaken is dat ideaal, want voor brievenbuspakketten worden gunstigere tarieven gehanteerd.
  • Dozen voor producten met een bijzondere status. Denk hierbij aan speciale dozen voor flessen of boeken.
  • Dozen die je op maat laat maken, zodat je zeker weet dat de te verpakken materialen er precies in passen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *